Το μεγάλο Βεφούρ

Το μεγάλο Βεφούρ

Le grand Véfour
Palais Royal - Βεράντα του Βεφούρ

Le grand Véfour

Κάτι μεγάλο πάντα προδιαθέτει θετικά - στη περίπτωση ξενοδοχείων και εστιατορίων ακόμη περισσότερο - δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια.

Μια μικρή ταξιδιωτική επισκόπιση χρήσιμη για όποιον ταξιδεύει στο Παρίσι: το εστιατόριο Γκραν Βεφούρ (Le grand Véfour) - Κύρια χαρακτηριστικά:

Le grand Véfour - Palais Royal
Παρίσι - Palais Royal /Λούβρο

🏛 Ιστορική σημασία

- Ιδρυθέν το 1784 ως Café de Chartres, μετονομάστηκε σε Grand Véfour το 1830, υπό τον Jean Véfour, τον πρώτο σεφ-ιδιοκτήτη στην ιστορία της γαλλικής εστίασης.

- Αναγνωρίστηκε σαν Ιστορικό Μνημείο, προστατευμένο για την πολιτιστική και ιστορική του αξία.

- Η διακόσμηση σε στυλ Directoire με χρυσοποίκιλτες επιφάνειες, καθρέφτες στους τοίχους, βελούδινους καναπέδες και επιγραφές φράσεων από διάσημους θαμώνες: Βοναπάρτης, Ουγκό, Κολέτ, Κοκτώ / (Bonaparte, Victor Hugo, Colette, Jean Cocteau, κλπ.)

👨 Εμβληματική γαστρονομία

- Ο Raymond Oliver κέρδισε εκεί τρία αστέρια Michelin το 1948.

- Ο τωρινός chef Guy Martin πέτυχε την ίδια διάκριση το 2000.

- Ο Martin είναι αυτοδίδακτος chef, γνωστός για την κομψότητα, την αισθητική του που καθορίζεται από μία λεπτή επικοινωνιακή μανιέρα.

Google Search

🍽 Μετατροπές το 2021

Guy Martin Chef cuisinier
Guy Martin

- Μετά την πανδημία, ο Γκυ Μαρτέν ανανέωσε το εστιατόριο υπό το πρίσμα ενός εκδημοκρατισμού της "υψηλής κουζίνας".

- Μεγάλες βεράντες ανοιχτές όλη μέρα όπου σερβίρουν από το πρωινό έως το δείπνο.

- Τιμές πιο προσιτές:

- Μεσημεριανό από €45–57.

- Μενού τριών πιάτων από €60–80.

- Επικέντρωση σε κλασσικές Γαλλικές συνταγές με αυθεντικές πρώτες ύλες παρά πολυτελή προϊόντα.

Όχι άλλα πανάκριβα υλικά, αλλά υλικά αληθινά, που θα έχουν την ψυχή των παραγωγών τους και των δημιουργών τους. Ήθελα να έρθουν κοντά μου όλοι όσοι δεν το είχαν κάνει, όλες τις ώρες της ημέρας και τους ήθελα κεφάτους. Συνειδητοποίησα λοιπόν πως περιέγραφα ένα μπιστρό. Αυτό ήταν, η ιδέα καρφώθηκε στην καρδιά μου και δεν έμεινε παρά να την υλοποιήσω…» Όπερ και εγένετο!!! —Guy Martin

🥘 Πιάτα με υπογραφή

- Σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν:

- Μοσχάρι κατσαρόλας σε σούπα λαχανικών με σως ραβιγκότ (ravigote sauce).

- Φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες grenailles και κορφές από σπανάκι.

- Φιλέτο σολομού με κολοκύθα και Βασκικές πιπεριές.

- Επιδόρπιο: εκλέρ με πραλίνα βανίλια, τάρτες με κρέμα βανίλιας και φράουλες.

- Πιάτο τυριών (€27) με κρασί σε ποτήρι.

- Η ατμόσφαιρα συνενώνει τη μουσειακή κομψότητα με μια ανάλαφρη νότα καλωσορίσματος.

🌟 Τελική εντύπωση

Το Γκραν Βεφούρ (Grand Véfour) μετατράπηκα από τριών αστέρων ναός γαστρονομίας σε ένα ραφινάτο και προσιτό σε στυλ bistro προορισμό, κρατώντας την ιστορική του γοητεία, ανοίγοντας τις πόρτες του σε ένα ευρύτερο κοινό.

🍽 Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 100 € κατ' άτομο (pas mal mon vieux!). 💤 Πηγή: Αρχική δημοσίευση εδώ

Related [Το εστιατόριο στο δάσος] εδώ


Sous le ciel de Paris

Je t' aime moi non plus - Serge Gainsbourg

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ζαμπέτας: Η ζωή μου

Ο καιρός περνάει