Άνθρωπε αγάπα

Άνθρωπε αγάπα τη φωτιά σταμάτα

Ρόμπερτ Ουίλιαμς
Poll - Σταύρος Λογαρίδης Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Κώστας Τουρνάς

Μάθημα Σολφέζ - Γιώργου Χατζηνάσιου συμμετοχή Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949 από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στη Ροδεσία για να εργαστεί.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll (Σταύρος Λογαρίδης, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Κώστας Τουρνάς, Κώστας Παπαϊωάννου). Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο "Robert William". To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι "Μίλα μου" από τον δίσκο "Εσύ κι εγώ".

Το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον με τους Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά Η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης Μες στην προσευχή μου. Ο δίσκος Η Λάμψη κυκλοφόρησε το 1992. Σε συνέντευξη του το 2013 ανέφερε ότι εργαζόταν στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρησης, τον φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιστών.

Μαζί με τους Μπέσσυ Αργυράκη, Κώστα Τουρνά, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Μαριάννα Τόλη, Λουκά Σιδερά, αποτέλεσαν τους κύριους εκφραστές της ποπ ελληνικής μουσικής κουλτούρας - συμπεριλαμβανομένων βέβαια των διεθνούς φήμης Ντέμη Ρούσο και Βαγγέλη Παπαθανσίου.

Απεβίωσε σε 21 Αυγούστου 2022, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα λάβει χώρα στον Καθολικό ναό επί της οδού Φιλελλήνων. Κατά την επιθυμία του, η σορός του θα αποτεφρωθεί.


Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Χωρίσαμε

Poll - Ρόμπερτ Ουίλιαμς - Άνθρωπε αγάπα 1971

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν