Γιορτινή Μέρα

Διασκεδάστε παρακαλώ!

Kool & the Gang 2017 src

Γιορτή (λεξ.) θρησκευτικός, πολιτικός ή οικογενειακός πανηγυρισμός για σπουδαίο γεγονός, γιορτή για την ονομαστική μου επέτειο, γιορτάζω.
Κορυφαία στιγμή στη ζωή των ανθρώπων είναι ο εορτασμός. Για την εθνική επέτειο, για τη θησκευτική επέτειο - στο επίπεδο των κρατικών και θρησκευτικών εορτασμών, αλλά και των οικογενειακών φυσικά - κυρίως για την ονομαστική επέτειο.

Η λέξη αυτή όμως δεν μπορεί να περιορισθεί καθώς γιορτή είναι κάθε χαρμόσυνο γεγονός. Όταν η πόρτα κλείνει πίσω από τις προσωπικές έγνοιες και σκοτούρες και ανοίγει μπροστά στο ολόφωτο ξέφωτο της χαράς και της ολοκληρωτικής παράδοσης στις στιγμές που μοιάζουν τόσο όμορφες.


Party time - Πάσχα 2022

Ένα πάρτι με φίλους μπορεί να γίνει ένα τέτοιο γεγονός. Φαϊ, κρασί, θερμές και καλωσυνάτες ματιές, συζητήσεις στο πέρασμα των ωρών με ενδιαφέρον πάντα γιατί ένας φίλος είναι που μιλάει τώρα. Τη χαρά μιας "ιδιαίτερης" μέρας όμως, μπορείς να τη φέρεις κοντά σου κάθε στιγμή. Αφήνεις τον εαυτό σου να ζήσει ακόμη μια μέρα που θα 'ναι συναρπαστική ή μπορεί να γίνει - φθάνει εσύ ο ίδιος να το θελήσεις. Μια απλή βόλτα, το κόψιμο ενός ανθισμένου κλαδιού γαζίας, μια ζεστή καλημέρα μπορεί ν' ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της χαράς πάντα - αρκεί να το πιστέψεις και να σκύψεις ν' ακροασθείς το μεγαλείο της στιγμής.

Γιορτή μας λέει και ο τραγουδιστής των Cool & the Gang. Ένα τέλειο disco κομμάτι που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα χάσει ποτέ τη φρεσκάδα και τον "ξεσηκωματικό" χαρακτήρα του. Μόλις ακούστηκε το τραγούδι "Fresh" (1985) των K&G, πολλοί σηκώθηκαν να χορέψουν στο πάρτι και ήταν όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι - μια απλή στιγμή πόση χαρά μπορεί να δώσει - αρκει ν' αφεθείς σ' αυτήν.

K&G - Οι "Kool & the Gang" είναι ένα αμερικάνικο δημοφιλές συγκρότημα της ριθμ εν μπλουζ (R&B) και της σόουλ, που δημιουργήθηκε στο Νιου Τζέρσι το 1964.
Έχουν πειραματιστεί και αλλάξει το στυλ και το ύφος τους στη διάρκεια ύπαρξης τους. Έχουν ανακαλύψει στοιχεία και έχουν επηρεαστεί από την τζαζ, σόουλ, φανκ, ροκ και ποπ μουσική.
Ανάμεσα στις αρκετές διακρίσεις που έχουν αποσπάσει, έχουν μεταξύ άλλων κερδίσει δύο βραβεία Γκράμι, επτά βραβεία Αμερικανικής Μουσικής ενώ το 2006 κέρδισαν το βραβείο της καλλιτεχνικής επιτυχίας από το Music Business Association.
Έχουν κυκλοφορήσει 23 στούντιο άλμπουμ και γύρω στα 70 singles. Έχουν πουλήσει 7.5 εκατομμύρια άλμπουμ και 4.5 εκατομμύρια singles στις ΗΠΑ

Celebration, 1980 Ήταν η εποχή που είχαν απελευθερωθεί οι 12 Αμερικανοί όμηροι απ' την κυβέρνηση του Ιράν και είχαν επιστρέψει στις ΗΠΑ.


Kool & the Gang - Celebration 1981 💛💛💛

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν