Οι κοσμηματοπώλες του φεγγαριού

Les bijoutiers du claire de lune

Les bijoutiers du Claire de LuneBrigitte Bardot 1962
🎥Brigitte Bardot -
Photos δες εδώ

Πρόκειται για μια ταινία του Ροζέ Βαντίμ την οποία γύρισε αμέσως μετά της "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα". Μια ερωτική ιστορία της μόλις αφιχθείσας από τις καλόγριες, Ούρσουλας στο σπίτι της θείας της Φλορεντίν. Γνωρίζεται με έναν νεαρό βοηθό στην έπαυλη το θείου της τον Λαμπέρ και δημιουργεί μια σχέση μαζί του. Όμως ο Λαμπέρ είναι και φίλος της Φλορεντίν κάτι που τον κάνει ύποπτο στα μάτια του άντρα της που αποφασίζει να τον δολοφονήσει. Σε έναν καυγά ο Λαμπέρ σκοτώνει τον Ριμπέρα και αναγκάζεται πλέον να το σκάσει για να γλυτώσει απ' την Αστυνομία, καθώς η Φλορεντίν δεν του έδοσε το άλλοθι που της ζήτησε - ότι ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας το κόμη.

Υπόθεση

Les Bijouties

Στη συνέχεια η Ούρσουλα φεύγει μαζί με τον Λαμπέρ να γλυτώσουν απ' την καταδίωξη της Αστυνομίας. Έξω από μια σπηλιά που κρύβονται η ενέδρα είναι στημένη. Τους πιάνουν και στη συμπλοκή σκοτώνεται η Ούρσουλα έτσι όπως στέκεται μπροστά στον Λαμπέρ και πεθαίνει καθώς εκείνος την κρατά επάνω του.

Ταινία του 1958, μετά την επιτυχία της Α΄ ταινίας Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα, παίχτηκε με την ονομασία "Ξεκίνησα 17 χρονών" - άσχετος τίτλος με το καθ' εαυτό νόημα του έργου, αναδεικνύει στο έπακρο την ομορφιά της Μπριζίτ Μπαρντό - την εποχή εκείνη σύζυγο του Βαντίμ. Υπάρχουν σκηνές στην αγροτική Ισπανία κατά τη διάρκεια της φυγής του ζευγαριού με ζώα στα οποία ήδη η Μπριζίτ Μπαρντό δείχνει μεγάλη αγάπη - προμήνυμα της μετέπειτα αφοσίωσης της στην υπόθεση της διάσωσης των ζώων - εγκαταλελειμένων ή μη.

Πρωταγωνιστούν

Brigitte Bardot (Ursula), Stephen Boyd (Lambert), Alida Valli (Florentine), Jose Nieto (Comte Miguel de Ribera), Fernando Rey (Tio)

Σκηνοθεσία

Roger Vadim, 1958 - ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ισπανία (Malaga)

Brigitte Bardot - Ρήσεις

Les Bijoutiers

Υπήρξα πολύ όμορφη, πολύ πλούσια, πολύ ευτυχισμένη, πολύ τολμηρή, πολύ διάσημη και ...πολύ δυστυχισμένη. Ελέχθη το 1984
Όλα αυτά τα ζώα που δεν βλέπουν ούτε ήλιο, ούτε χορτάρι αφήνοντας τη κόλαση των κλουβιών τους για να οδηγηθούν στα σφαγεία. Εάν κάποιοι θεωρεί επιτρεπτό την εκτροφή των ζώων για κατανάλωση του κρέατος τους, τότε αυτή η κοινωνία έχει χάσει κάθε ηθική αξία.
Είμαι χορτοφάγος από το 1962, όταν πήγα στη Γαλλική τηλεόραση να καταγγείλω τη σφαγή των ζώων, παρακολουθώντας τις βιομηχανοποιημένες συνθήκες στις φάρμες εκτροφής τους και από τότε δεν δέχτηκα ξανά να συμμετέχω στις απάνθρωπες συνθήκες εξόντωσης τους.
Μόνο οι βλάκες δεν αλλάζουν γνώμη
Όσο περισσότερο αγωνίζονται οι γυναίκες να απελευθερωθούν τόσο δυστυχέστερες γίνονται
Αφήνω την πόλη στους τουρίστες τόσο μέτριοι, αναιδείς, άπλυτοι
Κάθε ηλικία έχει την ομοφιά της


Roger Vadim - Les bijoutiers du Claire-de-lune 1958

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν