Μια Μέρα

"No news good news" - όσο κι αν δεν ισχύει σήμερα

Άντελα Ζήλια - ΤραγουδίστριαΆντζελα Ζήλια Ο θησαυρός του μακαρίτη

Ένας υπέροχος καιρός ξεκίνησε, ο ήλιος φωτίζει έναν καταγάλανο ουρανό, Ούτε ένα σύννεφο δεν διασπά το γαλήνιο στερέωμα... Χθες είχε πολύ κρύο, μια βόλτα επιβεβαίωσε πως ο καιρός είναι αντίπαλος όταν είναι κακός και ψυχρός και ανάποδος. Η TV με την καθιερωμένη Κυριακάτικη πρωινή εκπομπή ενημερώνει με τα νέα από το μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς και με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Φανάρι και για τις συνομιλίες με Ερντογάν που θα ακολουθήσουν, στο Βόσπορο. Τι να περιμένει κανείς - τίποτα θα έλεγε και πάλι ο απαισιόδοξος, όμοια αποτελέσματα με τη διάσκεψη της Αττάλειας.

Το βιβλίο είναι του Ανατόλ Φρανς της Γαλλικής Ακαδημίας, ελάχιστοι φυσικά τον γνωρίζουν εδώ δεν ξέρουμε τους δικούς μας πεζογράφους - Καζαντζακης, Θεοτοκάς, Δραγούμης, Νιρβάνας, και άλλους πολλούς, θα ξέραμε τους Γάλλους; Ωστόσο το βιβλίο αυτό είναι πάνω στο τραπέζι - όπως τόσα άλλα καθημερινά ζητήματα - και έκτακτα διεθνή και εντόπια, και όταν το ανοίξεις στην πρώτη σελίδα, θα αντιληφθείς το υπέροχο γλαφυρό ύφος ενός καταξιωμένου συγγραφέα.

Χθες η εκπομπή η χιουμοριστική ξάφνιασε με τα αποσπάσματα από ταινίες που ο ακροατής καλούνταν να βρει τον τίτλο καθεμιανής. Κάποιοι που πήραν τα κατάφεραν - ήξεραν την ταινία και ήταν ταινίες που λίγοι τις έχουν δει, καθώς και με τις ταινίες δεν τα πάμε καλά - και με τις ελληνικές τις παλιές, ακόμη χειρότερα. "Η Παριζιάνα", "Διακοπές στο Παρίσι", "Ο Ατσίδας" ήταν κάποιες σκηνές που έπαιξε ο παραγωγός της εκπομπής. Ατάκες με τους Βέγγο, Κωνσταντάρα, Σταυρίδη, Γκιωνάκη, Βλαχοπούλου. Ενδιάμεσα έπαιξε ένα νόστιμο τραγουδάκι που δεν μας είπε ποια το έλεγε, με την επωδό "Κρύο καιρός να παντρευτούμε να ζεσταθούμε..."

Έτσι έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, οι ώρα προχωρά σε λίγο θα σημάνει δέκα πρωινή, μια μέρα καινούργια, μια εικόνα καινούργια θα ξετυλιχτεί χωρίς πάλι να αφήσει κάποιο σπουδαίο αποτύπωμα στη μνήμη. Μονοτονία; μάλλον, αν και τα γεγονότα που εξελίσσονται με τον πόλεμο και τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τούρκο αναξιόπιστο και θιασώτη της ανατροπής συνθηκών ηγέτη, βρίσκονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος.


Μια Μέρα - Άντζελα Ζήλια Μουσική Γιώργος Μουζάκης (Βαλς)

Το παλιό μας τραγούδι - Άντζελα Ζήλια Μουσική Γιώργος Μουζάκης (Blues)

Μπορεί (Το παλιό μας τραγούδι) Μουσική Γιώργος Μουζάκης - Στίχοι Πυθαγόρας 💕

Μπορεί χίλια λόγια μπορεί
χίλιες νότες μπορεί
να γραφτήκαν μπορεί.
Περνούν, τα τραγούδια περνούν
και αυτοί που αγαπούν
κάποια μέρα ξεχνούν.
Μα μια μελωδία παλιά που την παίζουν βιολιά
δεν μπορεί να χαθεί ποτέ.
Αυτή μας ενώνει σφιχτά
και με δάκρυα καυτά
έχει τραγουδηθεί.
Το παλιό μας τραγούδι ψιθυριστά
το παλιό μας τραγούδι με τα μάτια κλειστά
τρυφερά θα σου πω, σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ
και στ’ ορκίζομαι πάντα να σ’ αγαπώ.
Μα μια μελωδία παλιά που την παίζουν βιολιά
δεν μπορεί να χαθεί ποτέ.
Αυτή μας ενώνει σφιχτά
και με δάκρυα καυτά έχει τραγουδηθεί.

Γιώργος Μουζάκης - Κουφαίος Έλληνας συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως τρομπετίστας το 1938 και ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1946. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (1939-1947) και συνέχισε εκπαίδευση στην Αυστρία και Γερμανία (1952-1954). Έγραφε μουσική κυρίως για το θέατρο και για χορό. Διατηρούσε δική του ορχήστρα από το 1940. Ο ίδιος έπαιζε τρομπέττα, πιάνο, φλίκορν και τρομπόνι. Έγραψε μουσική για πάνω από 200 θεατρικά έργα (ελαφρά), 20 μουσικές κωμωδίες και περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες. (Αθήνα 1922 - 2005) Τιμήθηκε από το Ελληνικό κράτος για την 68χρονη προσφορά του στη μουσική. Επίσης τιμήθηκε με το Ξενοπούλειο Έπαθλο τρεις συναπτές φορές '52~'54. Ζούσε στου Παπάγου και μιλούσε Ιταλικά, Αγγλικά. Δική του δημιουργία ήταν το περίφημο τραγούδι που τραγούδησε η Σπεράντζα Βρανά στη ταινία "Η Ωραία των Αθηνών" Mambo Brazilero.

📽 Ελληνικές Ταινίες

Άντζελα Ζήλια - Πινακωτή Πινακωτή "Ο Θησαυρός του μακαρίτη" 1959

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν