Μια άλλη ατμόσφαιρα της μουσικής των blues

B. B. King Animated Gif

Αφιερωμένο στον μεγάλο κιθαρίστα και τραγουδιστή της Soul B.B. King,ΗΠΑ /(1925, Itta Bena Μισισίπι - 2015, Λας Βέγκας Νεβάδα) το σημερινό Doodle της Google: 94 χρόνια από τη γέννηση του - 16/9/1925 

Ο B.B. King ήταν παγκοσμίως γνωστός έχοντας κάνει εμφανίσεις και στην Ευρώπη ειδικά στο Montreux Jazz Festival, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ποιοτικής jazz-soul ερμηνείας.


O B.B. King υπήρξε κύριος εκφραστής των μπλουζ των μαύρων του Νότου και από πολλούς υποστηρίζεται πως ήταν ο πλέον αριστοτέχνης κιθαρίστας του τέλους του 20ού αιώνα. Ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του '40 και ως την ηλικία των 80 παρέμενε ένας ζωντανός και χαρισματικός καλλιτέχνης της ποιοτικής μπλουζ μουσικής που την έφθασε σε νέες διαστάσεις με jazz-soul στοιχεία. Συχνά εμφανιζόταν στο Montreux της Ελβετίας στο εκεί φεστιβάλ της Jazz έχοντας ολοκληρώσει 20 εμφανίσεις περίπου - γεγονός που εμπεριείχε δυσκολίες ως προς την επιλογή του ρεπερτορίου. 

Το 1993 ήταν η καλύτερη σίγουρα εμφάνιση του. Με μια θαυμάσια ορχήστρα να τον συνοδεύει στο βάθος της σκηνής και με ένα σπουδαίο ρεπερτόριο τραγουδιών αποτελεί ένα must για τους οπαδούς της soul και blues μουσικής.


B. B. King The Thrill is gone - Montreux, 1993

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν