Στο Super market

The Bakers - Κριτσίνια

"Το ψυγείο είναι άδειο, δεν έχουμε τίποτε να φάμε" Αυτή η παρατήρηση είναι ένας βραχνάς. Πρέπει να πας στο σούπερ-μάρκετ - κι αυτό είναι εύκολη υπόθεση όταν έχεις τελειώσει κάτι αρχινισμένες δουλειές στο σπίτι (διάφορες τακτοποιήσεις, συγυρίσματα, πότισμα), έχεις τελειώσει  με την ετοιμασία τη δική σου (ντύσιμο κλπ), έχεις βγάλει το σκύλο βόλτα, έχεις έχεις έχεις... Όμως η ερώτηση τι θα φάμε παραμένει μετέωρη - δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν έχεις ψωνίσει.

Αλλά για να ψωνίσεις πρέπει να έχεις κατά νου τι θα μαγειρέψεις - εκτός από το κλασσικό τόαστ ζαμπόν τυρί, πατατάκια. μπύρα. Αλλά για να έχεις αποφασίσει τι θα μαγειρέψεις πρέπει να έχεις το χρόνο να ασχοληθείς κανα δίωρο στην κουζίνα και η κουζίνα είναι περίπλοκη υπόθεση. Αφ' ενός να ετοιμάσεις τα υλικά που προηγουμένως έχεις ψωνίσει (κάποιες έχουν άνθρωπο και τους τα ψωνίζει) μετά ν' ανοίξεις το βιβλίο Συνταγών ή τις τυχόν σημειώσεις σου, μετά ν' ανάψεις το φούρνο ή το μάτι μετά να ετοιμάσεις στη φωτιά το φαγητό παραμένοντας καμιά ώρα στην κουζίνα. Τέλος να μαζέψεις ό, τι σκεύη έχουν βγει, να τακτοποιήσεις ξανά την κουζίνα.
Πολύς κόσμος λέει πως το αρέσει να μαγειρεύει. 

Αλήθεια, ψέμα εκείνος που το λέει το γνωρίζει. Ωστόσο το να πας να ψωνίσεις τρόφιμα ιδίως τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του φαγητού είναι όπως και να γίνει μπελάς. Όμως υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι τόσο νόστιμα αν φυσικά πετύχουν που αξίζει ο κόπος για την ετοιμασία τους. Όπως μουσακάς, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, ριζότο με θαλασσινά, σνίτσελ γαλοπούλας με πατάτες τηγανιτές, μπρόκολο σαλάτα, ρωσική σαλάτα, πατάτες βραστές με μαϊντανό, κρεμμύδι, κάπαρη κλπ.

Το Σουπερμάρκετ σήμερα έχει γίνει τόπος όπου θα χαλάσεις χρήματα - χρήματα που πρέπει να εξοικονομούνται. Δεν χρειάζονται ούτε υπερβολές (α να δοκιμάσω κι αυτό) ούτε σπατάλες (δύο καφάσια μπίρες, 6 κρασιά και μια σαμπάνια ή ένα ουίσκι γιατί το άλλο κοντεύει να τελειώσει). Η εποχή του ΔΝΤ επιβάλει σκληρή λιτότητα - στα Δημοσιονομικά αλλά και στα έξοδα του κάθε σπιτιού. Ωστόσο το αγαπημένο μου ψυγείο που δεν είναι γεμάτο μαγνητάκια στην πρόσοψη αξίζει μια φροντίδα ιδιαίτερη. Διαλεγμένα με προσοχή προϊόντα, μη παχυντικά οπωσδήποτε. Έτσι πολλές φορές μένει άδειο.

Τότε καιρός είναι να σκεφτώ τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Που να είναι αληθινό φαγητό - ας είναι διαλεγμένο από τα μη θερμιδικά σημειωτέον πως ότι φαγητό έχει μακαρόνια από τις 200 θερμίδες που περιέχει κάθε φαγητό περίπου πάει στις 300 και βάλε. Επειδή όμως υπάρχουν φαγητά που σε προτρέπουν να δείξεις τις μαγειρικές σου ικανότητες όπως παστίτσιο, μουσακάς, έστω κάποιες φορές μπορούν να γίνονται. Υπάρχουν σίγουρα όμως άλλα που έχουν τις λογικές θερμίδες και είναι εξ ίσου νόστιμα και χορταστικά όπως κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, ντολμάδες, φρικασέ, μπιφτέκια με σάλτσα ντομάτας κ.ά.

Λοιπόν ώρα για σουπερμάρκετ και το μεσημέρι ένα φαγητό εκτός από τα έτοιμα των delivery, μπορεί να είναι κάποιο φτιαγμένο από τα χεράκια σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν