Ο Fats Domino & η μουσική της Νέας Ορλεάνης

Φατς Ντόμινο

Fats Domino Live at Montreux
Fats Domino Live στο Montreux (1974)

🎹 Fats Domino

Όταν ο Φατς Ντόμινο (Antoine Dominique "Fats" Domino) πήγε στο Χίλτον στο Λας Βέγκας στην εναρκτήρια παράσταση του Έλβις στις 31 Ιουλίου 1967 σε ένα ακρoατήριο 2.200 ατόμων, ανέβηκε στη σκηνή να τον συγχαρεί. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την παράσταση ένας δημοσιογράφος ονόμασε τον Έλβις "Ο Βασιλιάς", όμως εκείνος δείχνοντας τον Φατς είπε: "Δεν είμαι εγώ ο Βασιλιάς αλλά εκεί, αυτός είναι ο πραγματικός βασιλιάς του ροκ'ν ρολ". (Η τελευταία εμφάνιση του Έλβις στο Χίλτον του Λας Βέγκας, ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 1976)

Fats Domino

Επ' ευκαιρία της συνάντησης έβγαλαν μια φωτογραφία μαζί.  Το 2002 δήλωνε ο Φατς: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνάντησα τότε τον Έλβις - μου είχε πει πως ζαλίστηκε όταν ήρθε στο Λας Βέγκας. Τον θεωρώ μεγάλο τραγουδιστή μπορεί να τραγουδήσει οποιοδήποτε τραγούδι. Χαίρομαι που βγάλαμε μαζί τη φωτογραφία"... (USA Today 2002, Δεκέμβριος 10)


Fats Domino - Blueberry Hill
 💦 Antoine Dominique "Fats" Domino γ. Νέα Ορλεάνη Λουιζιάνα 1928 - θ. Χάρβεϊ Λουιζιάνα 2017 (το όνομα του Φατς προήλθε από το χαϊδευτικό που του έδιναν γιατί ήταν χοντρούλης fat). Ο Φατς λίγο πριν πεθάνει είδε το σπίτι του να καταστρέφεται από τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τις νότιες πολιτείες...

Fats Domino: Blue Monday (...) but Sunday I might take a rest


Fats Domino - Blue Monday 1957 💙💙💙
Blue Monday how I hate Blue Monday
Got to work like a slave all day
Here come Tuesday, oh hard Tuesday
I'm so tired got no time to play

Here come Wednesday, I'm beat to my socks
My gal calls, got to tell her that I'm out
'Cause Thursday is a hard workin' day
And Friday I get my pay

Saturday mornin', oh Saturday mornin'
All my tiredness has gone away
Got my money and my honey
And I'm out on the stand to play

Sunday mornin' my head is bad
But it's worth it for the time that I had
But I've got to get my rest
'Cause Monday is a mess
Στίχοι Σημειολογία: Η βδομάδα είναι ένας σημαντικός χρονικός προσδιορισμός καθώς σ' αυτήν στηρίζεται όλο το έτος. Συνεπώς ο χρόνος κυλά σηματοδοτούμενος από αυτήν. Οι μέρες είναι επτά και είναι σημαντικές όλες για τη ζωή του καθενός. Με το τραγούδι δίνεται σημασία στην κάθε μία από αυτές και με απλά λόγια εξαίρεται η μονοτονία σε αντίθεση με την προσδοκία και το αναπάντεχο που διαδοχικά εναλλάσσονται - λύπη χαρά πάνε μαζί και έτσι κυλά ο χρόνος.
Related! [Elvis Fats Δύο είναι αρκετοί] εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν