Βράσε νερό ...και να 'ναι μπόλικο

Βράστε νερό και να 'ναι μπόλικο

Francis Scott Fitzgerald - εποχή αποφοίτησης Princeton

!Boil water, plenty of it

Έργα και ημέρες στο παλιό (παντοδύναμο) Χόλιγουντ
📟 Σκηνοθέτες
του παλιού Χόλιγουντ -
Μια λίστα

Ένας σεναριογράφος βασίζεται σε ιδέες. Αυτές κάνουν το συγγραφικό σθένος να ανθοφορεί. Μια τέτοια ιδέα είχε καρφωνθεί στο μυαλό του μπαλιού σεναριογράφου του Χόλιγουντ Πατ Χόμπυ συγκεκριμένα η φράση "βράστε νερό και να 'ναι μπόλικο". Έπρεπε οπωσδήποτε να τη βάλει στο σενάριο τη φράση - σενάριο που θα του απέδιδε 200 δολάρια την εβδομάδα.

Έπρεπε να σκαρφιστεί μια ιστορία όπου η σεκάνς θα εμπεριείχε τη φράση αυτή! Ο Ρώσος κοζάκος - κομπάρσος στη ταινία που γύριζαν επέμενε να καθίσει στο Μεγάλο Τραπέζι όπου όλοι οι "παράγοντες" σκηνοθέτες, παραγωγός, σεναριογράφος κάθονταν για το γεύμα. Επέμενε να φάει στο τραπέζι αυτό και όσο κι αν τον έδιωχνα ως ανεπιθήμητο ότι δεν ήταν εκεί θέση του δεν κουνιόταν ρούπι.

Τότε πλησίασε ο Πατ Χόμπυ και άρχισε να τον δέρνει. Του 'ριξε μπουνιές που τον σώριασαν στο δάπεδο αιμόφυρτο. Όλοι συγκεντρώθηκαν γύρω του Τι συμβαίνει φώναζαν ποιος τον κτύπησε ώσπου ακούστηκε κάποιος να λέει πως δεν είναι κομπάρσος είναι ο μέγας σκηνοθέτης πασίγνωστος στα στούντιο του Χόλιγουντ και πως έκανε απλά ια φάρσα στον παραγωγό Μπέρτζες. 

Τότε ο Χόμπυ αναφώνησε δυνατά "Φέρτε νερό και να 'ναι μπόλικο" και αμέσως η νοσοκόμα που ήδη ήταν γονατισμένη δίπλα του άρχισε να βρέχει τις πετσέτες στο νερό και να τις βάζει στα κτυπήματα του, να τον συνεφέρει. Αυτή ήταν μια ιδέα που δημιούργησε όλη αυτή την τραγελαφική σκηνή στο στούντιο όπου η θέση το Πατ Χόμπυ ήταν ως συνήθως επισφαλής τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε μια ηλικία πια - πενήντα παρά ένα χρόνια.

👉 Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (γ. Μινεσότα 1896 - θ. Λος Άντζελες 1940) - Ο Παράδεισος του Πατ Χόμπυ, 1938

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν