Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα

Istiklal Caddesi

Istiklal Caddesi - IstanbulIstiklal Caddesi

Αυτή η περιοχή, Beyoglou είναι από τις καλύτερες της Κωνσταντινούπολης. Εκεί ώρα 4 και Ελλάδας, 3 και Τουρκίας, έπεσε βόμβα, που είχε ως θύματα ως τώρα καμμιά δεκαριά - δεν ξέρουν ακόμη ακριβώς... και πολλούς τραυματίες

Ένα ηλιόλουστο μάλλον και 'κει απόγευμα καθώς ο κόσμος έκανε τη βόλτα του στον κεντρικό δρόμο με πλήθος μαγαζιών και εστιατορίων - ένας φαρδύς πεζόδρομος με το τραμ που περνάει ενώνοντας τις δύο άκρες του δρόμου που ξεκινάει από την περιοχή Σουλτάν Αχμέτ περίπου για να φθάσει ως την πλατεία Ταξίμ.

'Ελεγα πως είχαμε τελειώσει με την τρομοκατία όμως ήταν λάθος, η τρομοκατία υπάρχει και με τα τυφλά κτυπήματα της χάνονται ζωές όπως και αυτή του τρομοκράτη που βάζει και πυροδοτεί τη βόμβα. Είναι ανεξήγητο, τραγικό σε μια πολυσύχναστη περιοχή με πλήθος τουριστών να γίνονται τέτοιες ενέργειες και το χέρι που κινεί τα νήματα αυτών των τραγωδιών είναι άγνωστο καθώς τα πλοκάμια της τρομοκατίας εξαπλώνονται σε όλες τις χώρες. Γιατί επέλεξαν τη Τουρκία; ποιοι ήθελαν αυτό το μακελειό; 

Θα αποκαλυφθεί εντός των προσεχών ημερών. Ως τότε η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα που αμέριμνοι έκαναν τον περίπατο τους και επλήγησαν από την τρομερή έκρηξη. Ένας δρόμος τουριστικού ενδιαφέροντος που έγινε φόβος για τον τουρίστα πλέον, καθώς ποιος τολμά να πάει σε μια χώρα που η τρομοκρατία κτυπάει ακόμη - σε μια εποχή που όλα έδειχναν πως είχε εξαρθρωθεί.

Το κακό δεν εξαφανίζεται κρύβεται κάτω από το καλό, κάτω από τους φωτεινούς ουρανούς των πόλεων, των πάρκων και των πλατειών. Πως μπορεί πλέον κανείς να βαδίζει αμέριμνος; Το τέρας της τρομοκρατίας ζει και βασιλεύει και το εκτρέφουν η μισαλλοδοξία και το μίσος - σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να βασιλεύει η αδελφωσύνη των λαών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της σύγχονης οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας - βλέπε πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση από αυτόν.

💦 Σχετικά για την ωραία περιοχή που εξερράγη η βόμβα, βλέπε [Μεγάλη του Πέρα Οδός] εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν