Τρία ορόσημα στην καριέρα του Έλβις

3 τραγούδια σταθμοί

Elvis Presley Milestones Pictures
"Let's Play House" 1955"Heartbreak Hotel" 1968"O Sole Mio" 1977

Στην καριέρα του Έλβις Πρίσλει σταθμοί αποτελούν τρία τραγούδια: Τα Let' s Play House, Heartbreak Hotel, O Sole Mio αντίστοιχα στα έτη 1955, 1968, 1977.

Το πρώτο το τραγούδησε στην αρχή της καριέρας του στο Louisiana Hayride στο Μέμφις την εποχή του Tht's all right mama, και του Hound Dog (διαλέγεις ποιο...) σε έκδοση της Sun Records σε λίγο.


Let's Play House 1955

Hound Dog 1956

Το δεύτερο κατά την επιστροφή του στο τραγούδι μετά από μια καριέρα στον κινηματογράφο - στο περίφημο "Comeback" του 1968 με αστεϊσμούς και γενικά χιουμοριστική διάθεση αντίθετα από τους λυπητερούς στίχους ...και χαριτολογώντας στο τέλος: "Η χειρότερη δουλειά που έκανα γι' αυτό το τραγούδι!"

Τέλος το 1977 - έχοντας καθιερώσει την τελική του εμφάνιση με τα περίεργα ρούχα επί σκηνής και τα κιτρινωπά γυαλιά βρίσκεται το τρίτο που είχε ήδη συμπεριλάβει από το 1966 στο ρεπερτόριο του - στο Las Vegas σε μια μείξη με την Ιταλική καντσονέτα, όταν πια η πορεία του πλησίαζε στο τέλος της, μπροστά σε ένα ακροατήριο που τον αποθέωσε.


Heartbreak Hotel Elvis Presley 1968

O Sole Mio (It's now or never) 1977
🎸

Jennifer Lopez Heartbreak Hotel 2019 Elvis Presley Tribute

Και τα τρία αυτά τραγούδια σηματοδοτούν τις τρεις δεκαετίες που κυριάρχησε στο μουσικό στερέωμα με ορόσημα τα έτη: 1955 αρχή της καριέρας του, 1968 μέση της καριέρας του. Έχοντας αφήσει τα κινηματογραφικά studios που κι αυτά τον απογοήτευσαν ενώ βέβαια τον έκαναν να κερδίσει πολλά χρήματα αλλά αυτός δεν ήταν και των χρημάτων καθώς μοίραζε τα χρήματα σε φίλους του με τα δώρα που τους έκανε... 1977 την εποχή του τέλους του ίδιου μαζί και της καριέρας του όταν ήδη είχε πάρει κιλά από τα χάπια που έπινε και από τις κόκα κόλες - αφού τον βλέπουμε να πίνει επί σκηνής.

Έτσι λοιπόν, τα τραγούδια "Let's play house", "Heartbreak Hotel" που το είπε ειρήσθω εν παρόδω και η J.L. το 2019 στο αφιέρωμα για τον Έλβις (Elvis Presley Tribute), και τέλος, το O Sole Mio, του γνωστού - Ναπολιτάνικης προέλευσης τραγούδι - μια απαράμιλλη ερμηνεία σε εμφάνιση του λίγους μήνες πριν πεθάνει, εγγράφονται στα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

👉 Τέλος σαν υστερόγραφο - για να επανέλθουμε στην εποχή μας η περίφημη ερμηνεία της J.L. στο αφιέρωμα του 2019 "Come back" - εκδήλωση που γυρίστηκε ντοκιμαντέρ, για τον Elvis Presley

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν