Οι δυο όψεις

Pablo Picasso (Έργο Μπλε περιόδου)
Πολλοί άνθρωποι πετάνε διάφορες κουβέντες - έτσι (αβασάνιστα) γιατί έχουν αποφασίσει πως τους αρέσει ή δεν τους αρέσει κάτι. Τώρα το γιατί δεν τους αρέσει ή αρέσει αυτό είναι μια άλλη ιστορία - ενδεχομένως μια πικρή ιστορία. Δεν μπορεί ο συνομιλητής τους να καταλάβει πόθεν ορμώμενοι κρίνουν κάτι έτσι ή αλλιώς.

Π.χ. Για τον Picasso θα έλεγαν "Δεν μ' αρέσουν οι ασυναρτησίες που ζωγραφίζει" στη χειρότερη περίπτωση - στη καλύτερη: "Δεν μ' αρέσει ο Κυβισμός". Ωστόσο έχουν πέρα για πέρα άδικο. Δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν βάσει προσωπικών αρεσκειών ή απαρεσκειών.
Αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Θέλεις να κατηγορείς ή να επαινείς; Η κατηγορία γυρίζει πίσω σ' εκείνον που κατηγορεί. Αυτό είναι δεδομένο.

Από την άλλη δείχνεις άγνοια. Αυτοί που λένε δε μ' αρέσει ο “Κυβισμός” ας πούμε, αγνοούν πως για να φτάσεις κάπου πρέπει να περάσεις από άλλα στάδια. Αυτά δε τα γνωρίζουν - έτσι η κριτική τους είναι και ανυπόστατη και παραπλανητική εκτός από το ότι είναι κακόβουλη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν