15/6/10

Κεμπάπ με φυστίκι

Βραυρώνα - Αττική 
Η Αττική έχει από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Τι να προαναφέρεις  Το Φλοίσβο, τ' Αστέρια, το Λαιμό, τις στροφές της Βάρκιζας στην παραλιακή;
Προς τα Μεσόγεια μετά το Βενιζέλο, προς Μαρκόπουλο, όλα τα παραλιακά μέρη διεκδικούν κι αυτά δάφνες.
Σ' ένα από αυτά συγκεντρώθηκε η παρέα για ψάρι. Κατευθυνθήκαμε προς τα ενωμένα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, η βραδιά ήταν άπνοη, ζεστή, στο βάθος λαμπύριζαν τα φώτα από την απέναντι παραλία της Βραυρώνας. Μια ατέλειωτη σειρά σε όλο το μήκος της όρασης μας, σε απόσταση Πόρος - Ερμιονίδα που διασχίζει και ο Γ. Π. με το καγιάκ. Πιο πίσω, μετά τα χαμηλά βουνά, βρίσκεται το Πόρτο Ράφτη.

Προβολή Βραυρώνα σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παραγγείλαμε ψάρι - φυσικά τσιπούρες πελαγίσιες - δύο, που έφθασαν καθαρισμένες, κάτασπρες, μοσχοβολητές. Χόρτα - Αλμύρες.
-Πάντα με ξύδι, τα τρώω, έχω παραγγείλει δική μου μερίδα λέει η Γ. Πατάτες, σαλάτες ντομάτα, κρασί από τη ντόπια γη της Μεσογαίας κρασί που πίνεις σα νερό και δε σε χαλάει ποτέ. Δροσερό - δημιουργεί μια χαλάρωση, μια άνεση με τους υπόλοιπους στην παρέα.

Αισθάνθηκα σα να τους γνώριζα από καιρό - το ζευγάρι που είχε φέρει η Γ. Με το που γνωριστήκαμε όπως ήρθε η κουβέντα για τη Κωνσταντινούπολη - ενθουσιασμένοι όλοι με την πόλη αυτή κανονίσαμε να πάμε
-αλλά οι γυναίκες μόνες! λέει η Γιώτα και σύντομα! μιλώντας με ενθουσιασμό για το καταπληκτικό φαγητό της Ίστανμουλ:
-Να φας κεμπάπ παιδί μου εκεί να τρελαθείς απ' τη γεύση.
-Κεμπάπ δηλ κιμάς με μπαχάρια; Έχουμε και μεις εδώ!
-Καμμία σχέση...μπαχάρια; τα πιο φρέσκα, τα πιο γευστικά μόνο εκεί θα βρεις
-Στην Αιγυπτιακή Αγορά;
-Ναι βέβαια...
-Μα τι το εξαιρετικό είχαν; Κρεμμύδι, κίμινο...
-Μη κουράζεσαι, δεν θα το βρεις - γεμιστά με φυστίκι!

-Με φυστίκι; Δεν το πιστεύω...
φωτό Αρχική πηγή: