Elvis Presley - A Little Less Conversation

Live a little, love a little, 1968

A little less conversation (Λιγότερα Λόγια /λιγότερες συζητήσεις) - Η χρυσή εποχή του Έλβις - Πάντως σίγουρα ήταν ακαταμάχητος!

Η ταινία αυτή σφραγίζει το τέλος της ενασχόλησης του Έλβις με τον κινηματογράφο καθώς είναι η προτελευταία ταινία που γύρισε στα στούντιο του Hollywood. Σίγουρα δεν βγήκε ευχαριστημένος με το στυλ που υποδύθηκε στην οθόνη - εδώ στο έργο παίζει έναν πλέιμποϊ φωτογράφο, καθώς υπήρξε θαυμαστής των James Dean, Marlo Brando - μάλιστα ο Elias Kazan τον ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε δραματική ταινία αλλά πάντα έμπαινε εμπόδιο ο μάνατζερ του Tom Parker, που τον ήθελε κατά προτεραιότητα, τραγουδιστή από το Νότο.

Elvis Presley 1963
Elvis Presley, Tom Parker 1968Ο Elvis Presley στην πλαζ

Υπόθεση: Ο φωτογράφος της μόδας Γκρεγκ Νόλαν (Greg Nolan) έχει δύο δουλειές για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στη ζωή που θέλει να δείχνει πως κάνει (πολυτελές σπίτι, σπορ αυτοκίνητο, ντύσιμο της μόδας κλπ) στις φιλενάδες του. Όμως τα δύο αφεντικά του το ανακαλύπτουν και τότε αρχίζουν οι δυσκολίες. Σ' αυτές τον βοηθάει η Μπέρνις - και να αποκτήσει ξανά σπίτι, και να κερδίσει πάλι χρήματα. Αυτό θα δημιουργήσει νέους καυγάδες με τη μνηστή του.

Live a Little, Love a Little (1968)
Live a Little, Love a Little (1968) on IMDb

Θέμα: Πρόκειται για μια κωμωδία με επίκεντρο την αναζήτηση χρημάτων για την επίτευξη υλικών αγαθών και την αντιζηλία μεταξύ ζευγαριών. Ο τονισμός του πνεύματος της εποχής είναι έκδηλος: διασκεδάσεις, μόδα, ελεύθερες σχέσεις παρ' όλα αυτά. Η σκηνή του τραγουδιού παρουσιάζει τον ξέφρενο ρυθμό του χορού της μόδας τότε, καθώς και το κάπως χίπικο ντύσιμο των χορευτών.

Σκηνοθεσία: Νόρμαν Ταουρόγκ (Norman Taurog /1899 - 1981) βραβευμένος με Όσκαρ το 1931 για την ταινία Skippy - αλλά και κάτοχος άλλων βραβείων - σκηνοθέτης πολλών ταινιών του. Τίτλος ταινίας "Live a little, Love a little" (1968)

Σενάριο: Σημειωτέον πως το έργο μ' αυτόν τον περίεργο τίτλο: "Ζήσε λίγο αγάπησε λίγο", βασίστηκε στο βιβλίο (με τον "σκαμπρόζικο" τίτλο) του Νταν Γκρήνμπεργκ, "Kiss my firm but pliant lips" (Φίλησε τα κλειστά αλλά φιλήδονα χείλη μου) - συνεργάτη πολλών μιούζικαλ επιτυχιών μεταξύ των οποίων και το (γυμνοί επί σκηνής) "Ω Καλκούτα" - ο οποίος συνέγραψε και το σενάριο της ταινίας.

Ρήσεις: Dan Greenburg /Σεναριογράφος: Καλύτερα να ξέρεις τι θέλεις γιατί μπορεί και να το αποκτήσεις!


💑 Elvis Presley - A little less conversation- 1968

Η πανέμορφη παρτενέρ του Έλβις Michele Carey - γνωστή ηθοποιός για την αισθησιακή παρουσία της στα '60's και 70's δεν ζει πλέον - από το 2018.
👉 Δες όλες τις ταινίες του Έλβις (1956 - 1969)
👉 Δες φωτο από Elvis Presley


A Little Less Conversation - Elvis Presley 💕💕💕

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν