Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Mike (Michael) Rozakis

Mike Rozakis
Μάικ Ροζάκης - Charms, Juniors, Playboys
Μάικ Ροζάκης
Μάικ Ροζάκης - Charms
Mike Rozakis 1945-2009 /64
Μιχάλης Ροζάκης - (1946 - 2009)

Τραγουδιστής και κιθαρίστας του ονομαστού συγκροτήματος των Charms. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπως και ο Ντέμης Ρούσσος. Τραγουδούσε με το συγκρότημα του και έπαιζαν στην Αθήνα —στο Vips της οδού Κεφαλληνίας, καθώς και στις Σπέτσες στο διάσημο τότε Bluberry Hill κοντά στις Σχολές. Δυστυχώς ο Μάικ Ροζάκης έχει φύγει από κοντά μας (Ιανουάριος 2009), από ανακοπή καρδιάς.

Στους τίτλους του ως μουσικός ήταν και διευθυντής στην ορχήστρα της ΕΡΤ. Το τραγούδι "Το ξέρω θα 'ρθεις" η μετέπειτα μεγάλη επιτυχία των Onirama, ήταν δικό του!

Βιογραφικό
Ο Μιχάλης (Μάικ) Ροζάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (1946) και ήταν Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος, τραγουδιστής και καθηγητής.
Ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στην Ελβετία, σε ηλικία 17 χρονών, σε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Potflair.

Αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα και διετέλεσε τραγουδιστής και μπασίστας των Charms, των Juniors και των Playboys, δημιουργώντας ροκ επιτυχίες της εποχής.


Μάικ Ροζάκης - Μια μέρα θα 'ρθεις 1970
Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους του 45 στροφών:
  • Έτσι είναι η ζωή *
  • Όταν έφυγες
  • Μίνι-σκερτ (Mini Skirt)
  • Είναι αργά
  • Μια μέρα θα 'ρθείς *
  • Προσευχή
  • Σαν τραγουδώ
  • Γυάλινος πύργος
  • Εγωισμός
  • Δάκρυα στα μάτια
  • Προβλήματα *
  • Ποιος μπορεί να ξέρει (1974) καθώς και τους L P δίσκους του: Μάικ Ροζάκης και οι Playboys (1971) και "Μ. Ροζάκης" (1975 που ανατυπώθηκε το ίδιο έτος).

Μάικ Ροζάκης - Προβλήματα 1974

Έχοντας σπουδάσει στο Εθνικό Ωδείο (πτυχίο φούγκας το 1977 από τον Μ. Βούρτση) και στην Ελβετία εξελίχθηκε σε σπουδαίο ενορχηστρωτή. Για 4 χρόνια υπήρξε διευθυντής μουσικών προγραμμάτων της ΕΡΤ και διευθυντής της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Επιπροσθέτως, υπήρξε καθηγητής θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου (ωδικής και αρμονίας από το 1987, αντίστιξης από το 1985, φούγκας από το 1988 και σύνθεσης από το 1990). Επίσης, από το 1995, ανέλαβε το τμήμα προετοιμασίας μουσικών σπουδών ΑΕΙ και από το 1996, την τάξη ενορχήστρωσης για θεατρική και κινηματογραφική μουσική. Το 1996 έγινε η πρώτη εκτέλεση του Κοντσέρτου του για Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο.

Έχουν εκτελεστεί και άλλα έργα του όπως: Φαντασία για τούμπα και ξύλινα, Μεταμορφώσεις για 9 πνευστά, Ικεσία, 14 πικρές πραγματικότητες (καντάτα για 3 φωνές, χορωδία και ορχήστρα, που κυκλοφόρησε σε δίσκους και εκτελέστηκε στην Αθήνα: Φεστιβάλ Έκφραση, και στην Κύπρο, Λευκωσία και Λεμεσό).

Το 1979 σε συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην "Καμπίρια", ανέλαβε τη μουσική προσαρμογή των τραγουδιών σε στίχους του Παύλου Μάτεση. Το 1992 ανέλαβε τη διδασκαλία ορχήστρας και την ενορχήστρωση της ροκ όπερας "Δαίμονες" σε συνεργασία με τον Νίκο Καρβέλα, τον Σταύρο Σιδερά και την Άννα Βίσση.

Συμμετείχε ως ενορχηστρωτής στο διαγωνισμό της Eurovision με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
Έφυγε από τη ζωή από ξαφνική ανακοπή καρδιάς στα 63 του χρόνια.
πληροφορίες: el.wikipedia.org


Μάικ Ροζάκης & The Playboys - Έτσι είν'η ζωή 1970

Δημοφιλείς αναρτήσεις