22/9/10

Αγαπημένο μου Κοτόπουλο

Ένα από τα φαγητά που προτιμώ είναι το κοτόπουλο. Στο φούρνο, ψητό, σουβλάκι, κεμπάπ (σις-κεμπάπ). Όποτε βγω θα παραγγείλω κοτόπουλο. Τελευταία το παρήγγειλα σε ταβέρνα της Βούλας; Σουβλάκι με πιπεριές και ντομάτα με ωραία λεπτή σάλτσα. Ήταν πολύ νόστιμο και ζουμερό.
Στο σπίτι το κάνω ψητό στο γκριλ τηγάνι - γίνεται απίθανο, προς το τέλος το ραντίζω με λίγη γουστερ-σως. Παίρνει χρώμα και μια ιδιαίτερη γεύση. Με σαλάτα ντομάτα και ψητά λαχανικά (πιπεριά, καρότο, κουνουπίδι, μανιτάρια) είναι ένα φαγητό σουπερ νόστιμο, ωφέλιμο, διαιτητικό.

Η συγκάτοικος μου στο Windows Live - Ίριδα Μαρία Snow, που έχει δημοσιεύσει μια ολόκληρη συλλογή από συνταγές, το 'φτιαξε τελευταία στη γάστρα. Μια γάστρα έχω και 'γω στο ντουλάπι της κουζίνας ξεχασμένη. Γκρίζα, με λεπτές άσπρες βούλες,αγορασμένη πριν από χρόνια. Και να τώρα που μου 'δοσε μια ιδέα για μια παραλλαγή που πρέπει να είναι πολύ νόστιμη. Με πατάτες, τρυφερό και εύγεστο να μια ιδέα για φαγητό.
Τώρα αν μετά το ψήσιμο λέω εγώ, το βγάλεις το κοτόπουλο από τη γάστρα, το χωρίσεις και κόψεις το στήθος σε λεπτά φιλετάκια - (εννοείται πως το κοτόπουλο να 'ναι αρκετά μεγάλο) να μια ιδέα για σερβίρισμα σε δείπνο με καλεσμένους στο σπίτι. Μ' ένα ωραίο κρασί μάρκας Παπαϊωάννου Αμπελώνας Chardonnay Κορινθιακός Τοπικός Οίνος βιολογικής γεωργίας (ενδεικτικά) είναι ό,τι πρέπει για να διανθίσεις μια ευχάριστη βραδιά.