Πεζοδρομήσεις - Μια ανάσα ζωής

Λεωφόρος Αλεξάνδρας - Πάροδος
Λεωφόρος ΑλεξάνδραςΛεωφόρος Αλεξάνδρας & Ιπποκράτους

Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου περιλαμβάνεται διάταξη για την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Πανεπστημίου Τέλεια! Καθώς και μονοδρομήσεις των κεντρικών λεωφόρων Πατησίων, Αχαρνών. Έψαξα και για μονοδρομήσεις άλλων λεωφόρων αλλά τίποτα. Θεωρώ πως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι πάρα πολύ επιβαρημένη - παραμένοντας ωστόσο μια από τις ωραιότερες -  συνάμα πλατύτερες, λεωφόρους της Αθήνας.

Με το άλσος Γκρην Παρκ στην αρχή της, με την πλατεία Αμπελοκήπων στο τέλος της, με το Άλσος των Παναθηναίων στο κέντρο της, με τις ωραίες γειτονιές εκατέρωθεν της Νεάπολης και του Γκύζη, με το λόφο του Λυκαβηττού να δεσπόζει σε όλο το μήκος της, θα 'πρεπε να ληφθούν μέτρα εξωραϊσμού της - ανάλογα με τη πολεοδομική της δομή, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής - κατοίκων και επαγγελματιών της. Γιατί να μη πεζοδρομηθεί όπως η Πανεπιστημίου;

Αγορά στο μήκος της με εμπορικά καταστήματα υπάρχει και μάλλον θα ωφεληθεί. Υπάρχουν οι στάσεις μετρό Αμπελόκηποι, Πανόρμου, ο Ηλεκτρικός με τη Βικτώρια. Θα μπορούσε να παραμείνουν οι γραμμές μαζικών συγκοινωνιών για να εξυπηρετείται ο κόσμος και για να έρχονται οι επισκέπτες. Θα έκλεινε βέβαια από την κυκλοφορία των Ι.Χ. αλλά θα μεταβαλόταν σε μια θαυμάσια περιοχή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις