28/2/08

Μια βραδιά στην Πεντέλη - Tom Jones

- Προς στήλη "Καρδιές" για συντάκτρια Έφη
Πάνε κάποια χρόνια... Ήμουν καλεσμένη σε μια εκδήλωση τύπου πάρτυ σ' ένα φανταστικό μέρος στυλ resort με όλα τα συμπαρομαρτούντα: Πισίνα, μπουφές στην άκρη με εντυπωσιακό διάκοσμο πλούσια εδέσματα, φυτά, δένδρα, τραπεζάκια φερ-φορζέ στη χλόη. Στην παρέα ήταν και ο Γ. Π. αθλητικός τύπος, ψηλός, στυλ Πωλ Νιούμαν κάπως. Σίγουρα θα περνιόταν για πολύ ωραίος - πάντως ήταν πολύ εμφανίσιμος και πολύ καθώς πρέπει κατά πως λένε.
Ήταν φίλος του φίλου μας κι αμέσως έσπασε ο πάγος κι αρχίσαμε την κουβέντα. Στη συνέχεια πήγαμε στον μπουφέ, πήραμε φαγητά, έφερε ξανά το πιάτο του, έδοσε και σε μένα κάποια τυροπιτάκια, τέλος πάντων ήταν πολύ φιλικός καθ' ότι φίλος της παρέας αλλά και από φυσικού του έμοιαζε πολύ ευγενής. Κάναμε ωραία παρέα κι όταν για τα καλά φούντωσε το κέφι στην πίστα σηκωθήκαμε και 'μεις... με ενθουσιασμό και ορμητικότητα όταν ακούστηκε το Sex bomb τραγούδι που εκείνη τη χρονιά σημειωτέον, ήταν τελευταίο hit, νούμερο ένα στα charts σε νέα house έκδοση.

Μετά για καιρό ήταν στην παρέα μας, πήγαμε και σ' ένα πολύ ωραίο εστιατόριο στην πλατεία της Πεντέλης - πιο πριν στο σπίτι του όπου είχε κανονισθεί το ραντεβού για την έξοδό μας - πολύ ωραία διακοσμημένο διαμέρισμα, γεμάτο αναμνηστικά αντικείμενα από ταξίδια που είχε κάνει, με θέα το πράσινο βελούδινο άλσος. Αργότερα πήγαμε και ταξίδια - δύο τον αριθμό το ένα στην Κωνσταντινούπολη απ' όπου αγόρασε κι έναν μικρό ναργιλέ που θα τον πρόσθετε στη συλλογή του.

Μετά από το δεύτερο ταξίδι του την έδοσε και χάθηκε... Παίρνει κάποιες φορές τηλέφωνο σα να μη συμβαίνει τίποτε. Κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που "του την είχε δώσει" - πολλές εικασίες τίποτε σίγουρο, και κατέληξε έτσι περίεργα το θέμα της άλλοτε ενθουσιώδους φιλίας μας...
Tom Jones - Sex Bomb .mp3
Found at bee mp3 search engine
Όταν όμως ακούω αυτό το τραγούδι και κάποιες φορές μου 'ρχεται στο νου το πάρτυ στην Πεύκη; Πεντέλη ήταν; πάντα θυμάμαι εκείνον -τις φιγούρες μας στην πίστα εκείνη την πριν από χρόνια, ζεστή ανοιξιάτικη βραδιά να χορεύουν στους ρυθμούς του sex bomb - αληθινά ήταν πολύ καλός χορευτής...

- Μια Απάντηση θα μπορούσε να αποτυπώνει την Αλήθεια εκείνης της Βραδιάς
Η βραδιά ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ όμορφη, όμως τώρα πια δεν μένει παρά το αποτύπωμα μιας μακρινής ανάμνησης... Όμως το τραγούδι παραμένει πάντα το ίδιο, αναλλοίωτο - όμως κάθε τι που αποτυπώνεται στο νου - φέρνοντας στιγμιαία μια λαμπερή ανάμνηση ή μια μελλοντική ενθουσιώδη προσμονή - που αλίμονο! με το χρόνο καταργείται.

Μια θερμή πρόποση, ένα ποτήρι που υψώνεται στον αέρα: Ροζ φυσσαλίδες λεπταίσθητα αναταράσσουν την επιφάνεια του κρασιού... σε μια ζεστή, γεμάτη λουλουδιαστές ευωδιές νύχτα, ένα κλικ στο νου, μια υφέρπουσα υπόσχεση κατακτημένης ευτυχίας.