Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα πράγματα σε οδηγούν

Είχε χαλάσει το σίδερο και έπρεπε οπωσδήποτε να σιδερωθεί ένα πουκάμισο γιατί ήμασταν καλεσμένοι. Έτσι αγόρασα καινούργιο - τελευταίου τύπου με ατμό όπως το "stirela" μου τόνισε η καταστηματάρχης φίλη από παλιά. Το πήρα με χαρά αν και (ζεματισμένη) από την αλμυρή τιμή - 40 και ευρώ. Αμέσως, μόλις το παρουσίασα θριαμβευτικά στον άνδρα μου, με συνεχάρη για την αγορά μου.

Το πουκάμισο λοιπόν ήταν έτοιμο την επομένη καθώς και κάποια άλλα ρούχα και σεντόνια από μέρες αφημένα στο καλάθι των φρεσκοπλυμένων. "Καταπληκτικό σίδερο" σκεφτόμουν καθώς σιδέρωνα και σε λίγο είχα αποτελειώσει όλα τα ρούχα ενώ ήταν παγιωμένη πεποίθηση πως συχαινόμουν το σιδέρωμα. "Πολύ εύκολα τώρα θα σιδερώνουμε..." ανακοίνωσα με ενθουσιασμό "ο ατμός βγαίνει μπόλικος και τα ρούχα χωρίς καμμία τσάκιση"...

Στο μεταξύ όμως είχα αφήσει το προηγούμενο σίδερο για επιδιόρθωση - "αν γίνεται κι αν δεν θα κοστίσει πολλά..." είχα πει στην καταστηματάρχη.
Όταν πήγα ν' αγοράσω κάτι άλλο - συγκεκριμένα κάτι καλώδια, μονωτική ταινία, φωτάκια για το μπαλκόνι - λόγω Χριστουγέννων τη ρώτησα για το σίδερο - αν ήταν έτοιμο.
"Μα βέβαια, το είχα ξεχάσει εντελώς..." και κατεβαίνει να το βρει. Το παλιό σίδερο λοιπόν "λειτουργεί άψογα" μου λέει. Το πήρα αφού πλήρωσα 15 ευρώ επισκευή - έτσι αυτή η ιστορία κόστισε 60 αλλά πως να πετούσα το παλιό αφού ήταν και καλή μάρκα - άλλωστε η φίλη καταστηματάρχης μου είχε τονίσει με έμφαση πως "δυο σίδερα χρειάζονται σ' ένα σπίτι, δηλαδή πως το βλέπεις, να χαλάσει το σίδερο ενώ είσαι ας πούμε καλεσμένος σ' ένα γάμο και πως να πας ασιδέρωτος;" και 'γω της είπα "βέβαια καλά λες και πως να δίνω το καινούργιο στη βοηθό που έρχεται αφού όλα τα χαλάνε - να μου χαλάσει και το καινούργιο; θα της δίνω το παλιό". "Όλα κι όλα" μου λέει, "ένα νοικοκυριό χρειάζεται δυο σίδερα!".

Η ουσία είναι όμως πως πέρα από τη φιλολογία του θέματος, βρέθηκα με δυο σίδερα ενώ μισούσα το σιδέρωμα και τα ρούχα ενός και δυο μηνών μένανε ασιδέρωτα στη ντουλάπα - τέλος πάντων ρούχα που δεν ήταν και χρειαζούμενα άμεσα - καλοκαιρινά το χειμώνα, τραπεζομάνδηλα, πετσέτες κλπ. - αυτά παρέμεναν κι όταν υπήρχε χρόνος από τις άλλες δουλειές του σπιτιού, θα έλεγα στη βοηθό να τα σιδερώσει.

Γιατί αυτή η ιστορία είναι σημαντική; Θα μου πεις, γιατί οι δουλειειές του σπιτιού είναι συχνά αγκαρία, γιατί με το σιδέρωμα δεν τα πας καλά - εγώ θα σου πω - (όπως και με πολλά άλλα...), πως η ακρίβεια έχει για τα καλά πλακώσει, πως δεν βρίσκεις εύκολα καλές οικιακές βοηθούς , πως ο άνδρας σου, τουλάχιστον "το πλήρωσε το καινούργιο αφού τόσο ήθελε να βάλει ντε και καλά το συγκεκριμένο ασιδέρωτο πουκάμισο;", όχι βέβαια "εσύ το χάλασες αφού πήγες να του βάλεις το προϊόν για τα άλατα... γιατίνα το πληρώσω, τέλος πάντων θα δούμε..." μου λέει της λέω, - "ένα κόκκινο με άσπρες ρίγες της λέω που "ακριβώς ένα όμοιο, είχε στη ντουλάπα αφόρετο...", και άλλα πολλά.
Ωστόσο αυτή η ιστορία είναι ένα παράδειγμα για το πως
.

Ενώ δεν είχα κατά νου ν' αγοράσω σίδερο - αν και πολλές φορές είχα σκεφτεί το stirela, ποτέ δεν θα έδινα χρήματα γι' αυτό ενώ είχα τόσα άλλα υπ' όψιν, με πρώτο και καλίτερο έναν καινούργιο laptop που θα είχε υποδοχή για σύνδεση wireless, μια καινούργια βιβλιοθήκη για το δωμάτιο μου, έναν αποχυμωτή, ένα μίξερ, μια καφετιέρα και άλλα διάφορα όπως και είχα έξοδα για το κομωτήριο, το τραπέζι σε φίλους, ποτήρια νερού που δεν είχα πάρει που ήταν σε ίδιο σχέδιο με του κρασιού...
Το σίδερο λοιπόν ήταν το τελευταίο που θα σκεφτόμουν. Όμως τώρα έστεκε εδώ, ολοκαίνουργιο, με τη μπλε-θαλασσί μπορντούρα του, έτοιμο για χρήση!

Ένα παράδειγμα είναι ένα παράδειγμα, αλλά αν καθίσεις και το καλοσκεφθείς βγαίνει ολοκάθαρο το συμπέρασμα πως δεν κάνουμε αυτό που θέλουμε πως τα πράγματα σε οδηγούν. Χάλασε το σίδερο; Έχεις να πας κάπου την επομένη; Σου λέει η αδελφή σου ας πούμε πως τα σίδερα δεν επιδιορθώνονται και παίρνεις καινούργιο; Τότε λοιπόν βρίσκεται με το καινούργιο ενώ δεν το είχες ανάγκη για το μέλλον αφού το παλιό θα είχε μια χαρά επιδιορθωθεί...
Είναι λοιπόν φανερό πως η στιγμή, και η ανάγκη της στιγμής σε οδηγούν.
Για το γνήσιο της υπογραφής: Α

τα πράγματα σε πάνε εκεί που θέλουν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Elvis Presley - A Little Less Conversation

A little less conversation (Λιγότερα Λόγια /λιγότερες συζητήσεις) - Η χρυσή εποχή του Έλβις - Πάντως σίγουρα ήταν ακαταμάχητος!

Υπόθεση: Ο φωτογράφος της μόδας Γκρεγκ Νόλαν (Greg Nolan) έχει δύο δουλειές για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στη ζωή που θέλει να παρουσιάζεται πως κάνει (πολυτελές σπίτι, σπορ αυτοκίνητο, ντύσιμο της μόδας κλπ) στις φιλενάδες του. Όμως τα δύο αφεντικά του το ανακαλύπτουν και τότε αρχίζουν οι δυσκολίες. Σ' αυτές τον βοηθάει η Μπέατρις - και να αποκτήσει ξανά σπίτι, και να κερδίσει πάλι χρήματα. Αυτό θα δημιουργήσει νέους καυγάδες με τη μνηστή του.

Θέμα: Πρόκειται για μια κωμωδία με επίκεντρο την αναζήτηση χρημάτων για την επίτευξη υλικών αγαθών και την αντιζηλία μεταξύ ζευγαριών. Ο τονισμός του πνεύματος της εποχής είναι έκδηλος: διασκεδάσεις, μόδα, ελεύθερες σχέσεις παρ' όλα αυτά. Η σκηνή του τραγουδιού παρουσιάζει τον ξέφρενο ρυθμό του χορού της μόδας τότε, καθώς και το κάπως χίπικο ντύσιμο των χορευτών.

Σκηνοθεσία: Νόρμαν Ταουρόγκ (Norman Taurog /1899…

Καλά Χριστούγεννα και φέτος

Στο βόρειο ημισφαίριο ο καιρός είναι χιονισμένος και βαρύς. Δριμύ κρύο αλλά πως αλλιώς να γίνεται αφού ο Άγιος Βασίλης από τη στέγη των σπιτιών ρίχνει τα δώρα του από την καμινάδα για να τα βρουν το πρωί δίπλα στο τζάκι! Ελαφάκια χοροπηδούν χαρούμενα, πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλοι είναι χαρούμενοι, έχοντας κάνει τα ψώνια τους στην αγορά, με τις ετοιμασίες να έχουν τελειώσει - για το στόλισμα του σπιτιού, τα είδη για το γιορταστικό φαγητό.

Το φετινό Doodle της Google με τα έλκυθρα, τα ελαφάκια, τον άγιο Βασίλη να ρίχνει τα δώρα απ' την καμινάδα... μια εικόνα από το βάθος της παιδικής φαντασίας!

Εμείς εδώ έχουμε καλοκαιρία! Λιακάδα, ο ουρανός καταγάλανος, ένα ανεπαίσθητο αεράκι κουνάει τα φύλλα των δένδρων. Χριστούγεννα 2018 Έφθασαν κι αυτά... Ας τα υποδεχτούμε με χαρά και αισιοδοξία! 😎

Η τελευταία παράσταση

Last Show Στις 12 Δεκεμβρίου 1976, ο Elvis Presley έδωσε το τελευταίο του show στο Hilton του Las Vegas. Το τραγούδι "Such a Night" σφράγισε μια πορεία 20 και πλέον χρόνων (1954-1976) στο μουσικό στερέωμα των ΗΠΑ. Αλλά και της Ευρώπης.

Δεδομένου ότι ο Έλβις δεν είχε δώσει συναυλίες στην Ευρώπη καθώς οι περιοδείες του λάμβαναν χώρα εντός της επικράτειας των ΗΠΑ - με το Las Vegas, τη Νέα Υόρκη ως επί το πλείστον, επίκεντρα των επιλογών του, είναι εκπληκτικό το ότι ένα διεθνές κοινό τον αγάπησε και τον θεωρεί ως σήμερα ακόμη, ως τον μεγαλύτερο μουσικό της ροκ που έχει ποτέ εμφανισθεί.

Στο τραγούδι αυτό αναδεικνύεται η φωνή του - το πόσο καταπληκτική ήταν, αλλά και οι εκδηλώσεις λατρείας του κοινού.
Το τραγούδι "Such a Night", σε πρώτη εκτέλεση από τους Drifters - ακολούθησε ο Elvis Presley συμπεριλαμβάνοντας το στο ρεπερτόριο του το 1960.

👉 Δες φωτο από τις ταινίες του Έλβις
Elvis come back! /φωτο αρχική πηγή: variety.com